Na Palama prikupljeno 37 doza krvi

0

U akciji dobrovoljnog davanja krvi danas je na Palama prikupljeno 37 doza ove dragocjene tečnosti.

Akciju je organizovalo Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije u saradnji sa Aktivom dobrovoljnih davalaca krvi „Elektrodistribucije“ Pale i Službom za trasfuziju krvi Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu.

Predsjednik Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije Gospava Pejić rekla je da je riječ o redovnoj akciji na Palama u kojoj se pokazuje koliko su građani ove lokalne zajednice humani i plemeniti, te navela da je za ovu, treću akciju, bilo prijavljeno 65 dobrovoljnih davalaca krvi „Elektrodistribucije“ i nekoliko građana.

Prema njenim riječima, u Udruženju su posebno ponosni na činjenicu da imaju sve više novih članova, što je, kako kaže, snaga i ponos Istočnog Sarajeva.

Pejićeva je najavila da će njihova redovna regionalna akcija biti organizovana u okviru „Spasovdanskih svečanosti“ 26. maja u novoj sportskoj dvorani na Trgu Srbija u Istočnom Novom Sarajevu, koja je posvećena Svjetskom danu dobrovoljnih davalaca krvi.

„Dočekaćemo i goste iz regiona i planiramo oko 300 dobrovoljnih davalaca krvi na godišnjem zahvalnom ručku. Mi na taj način želimo da zahvalimo svim našim davaocima koji su tokom godine spasavali živote“, rekla je Pejićeva novinarima.

Šef Transfuziološke službe Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu Jelena Stojanović Lukić rekla je da će prikupljene doze dobro doći za obnovu zaliha, s obzirom na to da u manjoj mjeri imaju negativnih krvnih grupa.

„Drago nam je da imamo sve više onih koji se uključuju u dobrovoljno davalaštvo krvi jer se svake godine određen broj redovnih davalaca, nažalost, isključi zbog medicinskih razloga ili godina“, istakla je Lukićeva.

Lukićeva je rekla da, osim redovnih akcija, zainteresovani krv mogu da daju svakog radnog dana od 7.00 do 14.00 časova.

Predsjednik Sindikalne organizacije „Elektrodistribucije“ Pale Miroslav Kremenović rekao je da je davalaštvo krvi human gest koji za kratko vrijeme može nekome da spasi život.

Kremenović je naveo da je današnjom akcijom ozvaničen rad Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi „Elektrodistibucije“ Pale, koji trenutno broji više od 70 članova ovoga preduzeća.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare