Na Palama počeo probni popis stanovništva

0

Na području opštine Pale jutros je počeo probni popis stanovništva u jednom popisnom krugu koji obuhvata oko 103 domaćinstva, potvrdila je Srni predsjednik Opštinske komisije za probni popis Biljana Božović. “Popisivač je jutros otišao na teren. Stanovništvo je obavješteno o njegovim aktivnostima, tako da se nadamo da će probni popis proteći dobro”, rekla je Božovićeva.


Ona je navela da će popisivač, u saradnji sa opštinskim instruktorom, svakog dana, do kraja mjeseca ići na teren i vršiti popis stanovništva.

Probni popis u BiH počeo je danas i trajaće do 29. oktobra, a biće obavljen u 60 popisnih krugova, od kojih jedan obuhvata oko stotinu domaćinstava.

Probnim popisom u Republici Srpskoj biće obuhvaćeno 15 opština i 21 popisni krug, što znači da će u nekim opštinama biti više popisnih krugova, a to je oko 2.000 domaćinstava ili 6.000 građana.

Probni popis u Srpskoj biće proveden u Banjaluci, Doboju, Prijedoru, Šipovu, Prnjavoru, Kozarskoj Dubici, Tesliću, Ugljeviku, Zvorniku, Bijeljini, Foči, Gacku, Trebinju, Istočnom Novom Sarajevu i Palama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments