Na MOSI igrama u Beranama osvojeno 13 medalja

0

SOKOLAC – Sportisti opštine Sokolac osvojili su 13 medalja na 49. Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama koje su završene juče u Beranama u Crnoj Gori i to četiri zlatne, tri srebrne i šest bronzanih.

Zlatne medalje osvojili su Mladena Petrušić u skoku u vis koja je oborila rekord sa preskočenih 177 centimetara, Ratko Đurović u bacanju koplja, ženska ekipa u streljaštvu i Jovana Mačar koja je bila najbolja u streljaštvu u pojedinačnoj konkurenciji.

Srebrene medalje osvojili su Željka Bartula u bacanju kugle, Milan Curović u bacanju diska i muška ekipa u planinarstvu.

Bronzane medalje osvojili su Ilija Cvijetić u skoku u vis, Ratko Đurović u bacanju diska, Mladena Petrušić u bacanju koplja, Zoran Borovčanin u skoku u dalj, ženska odbojkaška ekipa i ženska ekipa u planinarstvu.

Atletičari Sokoca ponovo su bili među najboljima i zauzeli su treće mjesto i u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Sveukupni pobjednik igara, na kojima je učestvovalo više od 2.000 sportista iz 25 opština Srbije, Crne Gore i Republike Srpske bila je ekipa Berana.

Najuspješnija atletičarka bila je član ekipe Rogatice Vladanka Gavranović, rekorderka na 800 metara, dok je najbolji u muškoj konkurenciji bio Strahinja Jovančević iz Berana koji je oborio rekor igara sa skokom u dalj od 7,24 metra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments