Na ljetovanju u Kumboru boravi 25 djece

0

ROGATICA – U okviru projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske“ na ljetovanju u Kumboru boravi 25 djece iz Rogatice.

Direktor Centra za socijalni rad iz Rogatice Dragana Bakmaz rekla je danas Srni da po četvoro djece boravi na ljetovanju posredstvom opštinske Boračke organizacije i Udruženja ratnih vojnih invalida, dvoje posredstvom Udruženja „Naša mladost“, a ostala su iz socijalno ugroženih porodica.

Ona je dodala da su na ljetovanju sa djecom od 14. do 23. juna i dva vaspitača iz Centra za socijalni rad.

Jedno dijete sa posebnim potrebama u Kumboru će ljetovati u septembru.

Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske ovaj projekat realizuje od 2002. godine u kontinuitetu i do sada je njime obuhvaćeno 17.000 djece uzrasta od šest do 15 godina, kao i lica sa posebnim potrebama i hroničnim oboljenjima do 17 godina.

Očekivanja Fonda su da će u okviru projekta i ove godine, u periodu od maja do septembra, 2.000 djece posjetiti crnogorsko ljetovalište Kumbor, gdje su djeci omogućeni uslovi za razvojne potrebe, druženje, socijalizaciju, integraciju djece sa posebnim potrebama i djece iz socijalno depriviranih porodica.

U projekat „Socijalizacija djece Republike Srpske“ uključen je veliki broj romske djece, kao i djece povratnika iz cijele Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare