Na ljetovanje u Bečiće otputovalo 20 djece

0

SOKOLAC – Sa Sokoca je jutros 20 djece, u pratnji dva vaspitača, otputovalo na besplatno ljetovanje u Bečiće u okviru projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske”, koji realizuje Javni fond za dječiju zaštitu.

Direktor sokolačkog Centra za socijalni rad Snježana Bašević rekla je Srni da će u ovoj grupi biti i djeca iz Doboja, Trnova, LJubinja, Nevesinja, Rogatice i Banjaluke – iz socijalno ugroženih, višečlanih i porodica porodica boračkih kategorija, korisnici prava iz dječije i socijalne zaštite, djeca sa smetnjama u razvoju i sa hroničnim oboljenjima, te posebno nadarena i talentovana djeca.

Baševićeva je istakla da djecu u odmaralištu “Užice” očekuju razni sportski i rekreativni sadržaji, sportski animatori, a o njihovom zdravlju će brinuti ljekar i medicinsko osoblje.

Među djecom sa posebnim potrebama u Bečiće je otputovala i Stefana Šuka /11/ koja, prema riječima njene majke Stane Janjušević, već drugi put ljetuje na moru.

“Ovo je jedina prilika da moje dijete ode na more i zahvalna sam svima koji to organizuju. Živimo bez redovnih primanja, pa se snalazimo kako umijemo, jer smo ove godine izgubile pravo na pomoć djeci sa posebnim potrebama od 90 KM”, rekla je majka ove djevojčice, koja kaže da će se žaliti na sve načine.

Majka četvoro djece Vesna Perić kaže da je veoma raduje što je jedno njeno dijete obuhvaćeno ovim programom besplatnog ljetovanja, jer bi drugačije teško mogla obezbijediti odlazak na more budući da u ovoj višečlanoj porodici radi samo njen muž.

“Na more ove godine ide najstariji sin NJegoš Rundić, učenik sedmog razreda. On će prvi put će ljetovati na moru zahvaljujući projektu Fonda za dječiju zaštitu i Centru za socijalni rad Sokolac”, navela je Perićeva.

Cilj projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske”, koji realizuje Javni fond za dječiju zaštitu uz podršku Vlade i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, je pozitivan uticaj na razvoj djece, zadovoljavanje njihovih razvojnih potreba, razvijanje osjećaja empatije, vršnjačko druženje i afirmisanje potencijala.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments