Na ljetovanje u Bečiće 12. septembra putuje dvoje djece

0
Arhiv

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Na ljetovanje u Bečiće iz Istočnog Novog Sarajeva u okviru projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske 2019“ od četvrtka, 12. septembra, sa četrnaestom smjenom će otputovati dvoje djece u pratnji roditelja, rekla je Srni direktor Centra za socijalni rad Vesna Ćevriz.

Ona je dodala da je povratak djece predviđen 21. septembra, kada se i završava ovogodišnji boravak mališana na moru u okviru ovog projekta.

„Projektom `Socijalizacija djece Republike Srpske 2019` iz opštine Istočno Novo Sarajevo obuhvaćeno je ukupno 40 lica, od kojih 34 djece, četiri vaspitača i dvoje roditelja. Iz opštine je u okviru prve smjene u maju na moru boravilo 11 djece predškolskog uzrasta u pratnji dva vaspitača. Od 14. do 23. juna u okviru četvrte smjene na moru je boravilo 21 dijete i dva vaspitača“, istakla je Ćevrizova.

Ona je podsjetila da Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske već osamnaestu godinu realizuje projekat čiji je cilj socijalizacija, integracija, afirmacija dječijih potencijala, razvijanje osjećaja empatije i rehabilitacija djece.

Prema njenim riječima projektom su obuhvaćena djeca uzrasne dobi od šest do 15 godina, lica sa smetnjama u razvoju do 17 godina i izuzetno starija lica sa teškim hendikepima.

„Kategorije koje kontinuirano učestvuju u projektu su djeca koja odrastaju u nepovoljnim porodičnim, socijalnim i materijalnim uslovima, zdravstvenim i razvojnim problemima, djeca iz višečlanih porodica, djeca iz porodica boračkih kategorija, kao i posebno talentovana djeca“, napomenula je Ćevrizova.

Realizacija projekta počela je 20. maja.

Učesnici projekta borave u Crnoj Gori u omladinskom hostelu „Užice“ u Bečićima u četrnaest smjena, i to trinaest desetodnevnih i jednoj osmodnevnoj. Tokom boravka na moru djeca učestvuju u raznim kulturno-zabavnim i sportskim aktivnostima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare