Na kreativan način čuvaju lik i djelo Vuka Karadžića

0

Osnovni manifestacioni motiv opštine Loznica predstavlja tradicionalni Vukov sabor u Tršiću, koji se održava svke godine u periodu od 22.5. – 26.5. Ove godine Vukov sabor je okupio mnoge mlade ljude iz Srbije i Republike Srpske.

Izuzetnu moć mašte i kreativnosti učesnici su pokazali kroz mnogo radionica, kao što su radionice zvuka, tkanja, multimedijalne radionice, kao i likovna radionica.

Učenica Srednjoškolskog centra Pale i polaznica likovne sekcije pod vođstvom našeg akademskog slikara Branislava Kovačevića, Jelena Šarović je uzela učešće na likovnoj radionici. U konkurenicji od deset srednjoškolaca, izabranih od strane akademskih slikara Snežane Nešković Simić i Draga Simića, bila je drugoplasirana. U galeriji na saborištu u Tršiću izloženi su radovi polaznika ove kolonije.

Teme su raznolike, ali svaka u sebi ima nit Vuka i Tršića. Na kreativan način se radi na očuvanju tradicije, lika i djela Vuka Karadžića. Ovaj sabor ima opštenarodne kulturno prosvjetne osobine i dostigao je republički nivo. Zbog toga je uspjeh Jelene Šarović važan.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare