Na korišćenje predato novo sanitetsko vozilo vrijedno 70.000 KM

0

Domu zdravlja Pale danas je predato na korišćenje novo sanitetsko vozilo u vrijednosti oko 70.000 KM, za koje je opština izdvojila 50.000 KM.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević istakao je da su novac za nabavku sanitetskog vozila obezbijedili opština i Dom zdravlja i tako riješili veoma važno pitanje jer većina pacijenata ima potrebu da, nakon ukazane prve pomoći, liječenje nastavi u Bolnici Istočno Sarajevo koja je udaljena oko 20 kilometara.

On je rekao da je najmlađe vozilo koje ima Dom zdravlja staro 18 godina.

„Žao mi je što ovo pitanje nije ranije riješeno, ali uspjeli smo da obezbijedimo sredstva i nabavimo novo sanitetsko vozilo“, rekao je Kovačević, dodajući da je Dom zdravlja protekle četiri godine imao punu podršku opštine koja je izdvojila više od 100.000 KM za pomoć ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Direktor Doma zdravlja Pale Vladimir Lučić istakao je da je ponosan što su uprkos teškom vremenu uspjeli da nabave novo moderno sanitetsko vozilo koje posjeduje dodatnu opremu neophodnu za zbrinjavanje pacijenata.

„O potrebi nabavke novog sanitetskog vozila suvišno je govoriti ako se uzme u obzir činjenica da su postojeća vozila stara više od 15 godina“, rekao je Lučić i zahvalio načelniku Kovačeviću i opštini koji su prepoznali značaj ovog projekta i podržali njegovu realizaciju sa 50.000 KM.

Lučić je zahvalio i Fondu zdravstvenog osiguranja Republike Srpske uz čiju pomoć Dom zdravlja Pale ostvaruje većinu svojih prihoda, te izrazio nadu da će i ubuduće zajednički raditi na ostvarivanju ovakvih i sličnih projekata.

Lučić je istakao da u kontinuitetu rade na opremanju Doma zdravlja i zamjeni dotrajale opreme, u protekle četiri godine uložili su više od 60.000 KM samo u laboratoriju, a u kontinuitetu rade i sve neophodne infrastrukturne aktivnosti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare