Na koncertu „Za Helenin osmijeh“ prikupljeno 7.500 KM

0

FOČA – Na dobrotvornom koncertu u Gradskoj dvorani u Foči za liječenje četvorogodišnje Helene Gavran prikupljeno je 7.467 KM.

Nakon operacije tumora na mozgu u Kliničkom centru Srbije, ovoj djevojčici iz Beograda čiji je otac rodom iz Foče, za liječenje u Centru za liječenje raka „Gustavo Rosi“ u Parizu potrebno je 546.000 evra.

Helena sutra putuje u Pariz, a liječenje počinje u petak, potvrdili su njeni roditelji.

Fočaci su se u velikom broju odzavali pozivu Helenine rodbine i dvoranu su sinoć ispunili do posljednjeg mjesta, a prilozi su ostavljani u kutiju za prikupljanje pomoći.

Koncert „Za Helenin osmijeh“, uz podršku prijatelja i rodbine, organizovala je učenica Srednjoškolskog centra Foča Anastasija Gavran koja je bila jedan od vokalnih solista koji su zabavljali publiku.

Uz vokalne soliste nastupili su i Kulturno-umjetničko društvo „Foča“ i vrtić „Čika Jova Zmaj”.

Akcija za Helenu u Foči se nastavlja.

Navijačka grupa „Grobari Foča“ najavila je da će priložiti mjesečne članarine i da će u jednom od fočanskih lokala organizovati sutra zajedničko gledanje utakmice između „Astane“ i „Partizana“, tokom kojeg će biti prikupljana novčana pomoć.

Istog dana glumci Amaterskog pozorišta premijerno će izvesti predstavu „ParlamenAt“, a prihode od ulaznica proslijediće za Helenu.

Odbojkaši „Maglića“ igraće u petak, 4. oktobra, za Helenu Gavran i Nemanju Starovića, nepokretnog mladića iz Foče za čije liječenje se, takođe, prikuplja pomoć.

Na meču odbojkaške Premijer lige BiH između „Maglića“ i „Domaljevca“ biće postavljene kutija za prikupljanje pomoći Heleni i Nemanji.

Pomoć za Helenu Gavran u Srbiji i Švajcarskoj prikuplja Fondacija „Budi human- Aleksandar Šapić“ uplatama na namjenske žiro račune i slanjem SMS poruke 707 na broj 3030.

Za sada je prikupljeno oko 70.000 evra, a klinika u Parizu je roditeljima odobrila plaćanje iz tri djela i to da se na početku liječenja uplati 60.000, do kraja oktobra 100.000, a do kraja novembra ostatak ukupnog iznosa.

Humani ljudi iz BiH koji žele da pomognu Heleni novac mogu uplatiti na žiro račun njenog djeda Ranka Gavrana otvoren u Novoj banci.

Broj žiro računa je 5558000016726783 sa naznakom – uplata za liječenje Helene Gavran. Uplate se vrše u konvertibilnim markama bez provizije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare