Na Crvenim stijenama okvir-pano i klupa za fotografisanje

0

SOKOLAC – Na lokalitetu Crvene stijene na Romaniji danas je postavljen drveni okvir – pano za fotografisanje i drvena klupa, u okviru projekta „Razglednica sa Romanije“, ukupne vrijednosti 3.700 KM, koji će poslužiti za promociju ljepota ove planine.

Koordinator projekta Svjetlana Rajić rekla je Srni da je neformalna grupa mladih sa Sokoca, u saradnji sa lokalnim Planinarskim društvom „Glasinac“, danas krenula u realizaciju projekta, postavljanjem okvir-panoa za fotografisanje i klupe, a narednih dana biće uređena planinarska staza, postavljene kante za otpatke i klupe koje su nabavljene.

Ona je naglasila da neformalna grupa mladih želi da animira mlađu populaciju da bolje upozna, otkriva, njeguje i čuva prirodne ljepote sredine u kojoj žive.

„Brojne fotografije koje zahvaljujući postavljenom okviru i klupi budu sačinjene na Crvenim stijenama, jednom od najljepših vidikovaca Romanije, biće publikovane posredstvom društvenih mreža, što će doprinijeti promociji ove planine i njenih turističkih potencijala“, navela je Rajićeva.

Ona je precizirala da je vrijednost celokupnog projekta 3.700 KM, te da Omladinska banka opštine Sokolac i Fondacija „Mozaik“ učestvuju sa 1.500 KM, opština Sokolac će sufinansirati sa 1.700 KM, a Šumsko gazdinstvo „Romanija“ sa 500 KM.

Rajićeva je istakla da na realizaciji projekta aktivno radi 25 volontera, te da su članovi projektnog tima i Stefan Bajagić, Božidar Curević i Mirjana Divčić.

Ona je dodala da će od 1. do 15. oktobra biti organizovana edukacija i druženje za sve volontere koji su učestvovali u ovom projektu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare