Na biciklima pređu 10.000 km godišnje

0

Rogatičani Luka Glibo i braća Zdenko i Boro Brusin veliki su zaljubljenici u biciklizam. Sa kacigama na glavi, na biciklima oni se od ranog proljeća do prvog snijega mogu sresti na svim putevima širom opštine, a godišnje pređu i do 10.000 kilometara.

– Naš osnovni motiv je ljubav prema biciklizmu. Jačamo fizičko i mentalno zdravlje, a zavoljeli smo i prirodu krajeva kojima smo prolazili. Svaki slobodan sat provodimo na putevima u okolini Rogatice, ali i na Borikama, Sjemeću, šumama Bokšanice, Gnile, u Žepi, a nerijetko uputimo se i na legendarnu Romaniju ili kroz Leavu prema Han Pijesku – priča Glibo.

Dodao je da im je posebno draga dionica Višegrad – Sjemeć – Rogatica.

– Biciklizam je lijep i atraktivan sport, a preporučujem ga svima. Potrebno je malo dobre volje, nešto bolji bicikl, disciplina na putu i užitak je zagarantovan – istakao je Glibo i napomenuo da je zahvaljujući biciklu otkrio mnoga zanimljiva i atraktivna mjesta, prirodne i kulturno-istorijske znamenitosti u Rogatici, ali i šire.

Tehnički sekretar Sportskog društva „Mladost“ Radoje Obradović rekao je da je zbog neumornog rada Glibe i braće Brusin posebna biciklistička sekcija.

– Kupili smo i nekoliko profesionalnih bicikala za brdski biciklizam pomoću kojih ovi zaljubljenici sporta na dva točka od 2007. uspješno brane boje i ime svoje opštine na Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama – rekao je Obradović.

www.glassrpske.com

Cijelu vijest pročitajte ovdje: VIŠEGRAD

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare