Na Atletskom mitingu i dva prvenstva nastupilo oko 150 takmičara

0

SOKOLAC – Na Atletskom mitingu na Sokocu, i dva prvenstva Republike Srpske za mlađe pionire i seniore, nastupilo je oko 150 takmičara iz 25 atletskih klubova, 17 iz Srpske, te osam iz Federacije BiH, Srbije i Crne Gore.

Trener sokolačkog Atletskog kluba /AK/ „Glasinac“ Neđo Đurović rekao je Srni
da je današnji miting protekao u znaku dobrih rezultata, ostvareni su očekivani rezultati atletičara u seniorskoj i pionirskoj konkurenciji Srpske sa kojima se ulazi u završnu fazu ovogodišnje atletske sezone, obilježene teškim uslovima za rad i tamičenja zbog pandemije.

On je među atletičarima, koji su nastupili van konkurencije, pohvalio olimpijca iz Zenice Mesuda Pezera koji je danas bacio kuglu 20,07 metara, što je svjetski rezultat.

Prema njegovim riječima, opravdana očekivanja za osvajanje zlatne medalje u skoku uvis ostvario je prvak Balkana Marko Šuković iz AK „Trebinje“, ali je nešto bolji rezultat postigao Emir Rovčanin iz AK „Polet“ iz Prijepolja, nastupom van konkurencije.

U trci na 5.000 metara za žene najbolja je bila Lucija Kimani iz Banjaluke.

Đurović je naglasio da su atletičari „Glasinca“ osvojili ukupno 19 medalja od kojih su zlatne pripale Mladeni Krajišnik u skoku udalj, Sari Lučić u skoku uvis, Aleksandaru Lučiću u bacanju koplja, te pionirima Aleksi Bakmazu na 60 metara i Tamari Tošić u bacanju kugle.

On je izjavio da je zadovoljan i rezultatima koje su postigli atletičari domaćeg „Glasinca“, među kojima je nastupila, nakon duže pauze, višestruki balkanski šamipion Mladena Krajišnik /Petrušić/ osvojivši dvije medalje.

Jubilarni 20. Atletski miting na stadionu „Bara“ otvorio je načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica i istakao da je lokalna uprava stvorila sve uslove za uspješan rad AK „Glasinac“, koji je tehnički organizator ove sportske manifestacije.

On je dodao da su sokolački atletičari postizali značajne rezultate od lokalnih do balkanskih takmičenja.

Predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske Duško Ivičić izrazio je zahvalnost sokolačkom atletskom klubu za još jedno uspješnu organizaciju, kojim su opravdane tvrdnje da je Sokolac tradicionalno izvor velikih talenata u „kraljici sportova“.

On je, ovom prilikom, najavio prvi „Svesrpski atletski kup“ koji će biti održan 15. septembra u Trebinju, zahvaljujući saradnji Atletskog saveza Republike Srpske i Atletskog saveza Srbije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare