Muzička čarolija Bore Dugića

0

Sinoć je u prepunoj sali Kulturnog centra Pale održan nezaboravan koncert maestra Bore Dugića čiji je kraj publika dočekala na nogama.

Velemajstor frule, koji je stekao svjetsku slavu, učinio je čast Paljanima da u okviru tradicionalne manifestacije „Sabor frule“ još jednom pokaže svu virtuoznost svog raskošnog talenta. U izvođenju melodija nastalih na prostorima Balkana, osim maestra Dugića, učestvovali su i ansambl „Vetrovi balkana“, ženska vokalna grupa „Smilje“ i mladi umjetnik frule iz Rudog Draško Spasojević.

Dva časa je trajala svojevrsna muzička čarolija, a o doživljaju publike najbolje svjedoči dužina i jačina aplauza kojima su umjetnici nagrađeni. Ovim koncertom, kao i prigodnom besjedom nakon završetka, maestro Dugić osvojio je srca Paljana. Nama preostaje da se nadamo skorašnjem ponovnom susretu.

Organizator koncerta bio je Opštinski odbor Srpskog kulturnog i prosvjetnog društva „Prosvjeta“, a pokrovitelji Grad Istočno Sarajevo, Opština Pale i Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo.

(R.Ž. / www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare