Mur: Opština Pale za primjer drugima

0

Opštinu Pale juče je posjetio šef Misije OSCE u BiH ambasador Džonatan Mur koji je sa rukovodstvom opštine razgovarao o stanju u ovoj lokalnoj zajednici, izborima, obrazovanju i drugim važnim temama.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević izrazio je zadovoljstvo posjetom ambasadora Mura i činjenicom da su zajednički konstatovali da opština Pale ima jedan stabilan razvoj i da je to jedna otvorena lokalna zajednica u kojoj se poštuju ljudska prava i u kojoj nema problema ni kada su izborni procesi u pitanju.

Kovačević je naglasio da je vidljiv i ekonomski razvoj kao i da opština Pale ima ekonomske potencijale koji jednom mudrom politikom mogu biti iskorišteni na najbolji način za građane.

Kovačević je sa Murom razgovarao i o saradnji vlasti na državnom i entitetskom nivou i sa opštinama u okruženju i upoznao ga sa projektima koji su do sada realizovani preko Švedske razvojne agencije i USAID-a i istakao da je Pale otvorena opština za saradnju sa svima.

Na kraju sastanka ambasador Mur je rekao da je uživao u divnom gostoprimstvu na Palama i zahvalio načelniku Kovačeviću i predsjedniku SO Pale Predragu Vučičeviću na prijemu.

„Imao sam priliku i ranije posjetiti posjetiti Pale i Jahorinu, a danas sam se uvjerio da ne samo da ima ekonomskog i društvenog potencijala u Palama nego i da je učinjeno dosta pozitivnih koraka ovih godina“ i dodao da vidi Pale kao uspješnu opštinu i dobar primjer za druge opštine u BiH.

Mur je naglasio da Misija OSCE u BiH ima odličnu saradnju sa svim opštinama u Bosni i Hercegovini i da poštuju lokalne politike i uloge lokalnih političara koji djeluju u korist svojih sugrađana.

(www.palelive.com / D.B.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare