Mrda podržala rukovodstvo Univerziteta

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za obrazovanje, nauku, kulturu i informisanje Danijela Mrda dala je punu podršku rukovodstvu Univerziteta u Istočnom Sarajevu /UIS/ kada je riječ o novom Zakonu o visokom obrazovanju.


U razgovoru sa rektorskim timom UIS-a, predvođenim rektorom Radoslavom Grujićem, Mrda je istakla da će u svim tijelima zastupati interes ovog Univerziteta.

Napominjući da podržava nastojanja rukovodstva Univerziteta da ojača vlastiti nastavni kadar, Mrda je istakla da ovaj Univerzitet ima izuzetno veliki značaj za istočni dio Republike Srpske, kao i za Srpsku u cjelini, saopšteno je iz UIS-a.

Na jučerašnjem sastanku održanom u Rektoratu bilo je riječi o novom Zakonu o visokom obrazovanju, pravcima razvoja Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kao i o ocjeni kvaliteta rada Univerziteta.

Rektorski tim upoznao je Mrdu o stavovima UIS-a koje zastupaju članovi Radne grupe za izradu novog Zakona o visokom obrazovanju, kao i o tome da je budžet Univerziteta za 2017. godinu stabilan.

Mrda je upoznata i sa brojem upisanih studenata u prvom upisnom roku u akademsku 2017/18. godinu, kao i da se očekuje da će nakon drugog upisnog roka na ovom Univerzitetu biti upisan isti broj studenata kao i prošle godine.

Istaknuto je da će nastavni proces organizovati na svim studijskim programima bez obzira na broj upisanih studenata.

Sastanku su prisustvovali prorektor za ljudske i materijalne resurse Perica Gojković, prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta Dejan Bokonjić, prorektor za nauku, istraživanje i razvoj Slaviša Moljević, prorektor za studentska pitanja, kulturu, umjetnost i sport Sandra Ivanović i finansijski direktor Vera Macura.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare