Montiran tunel za dezinfekciju

0

VLASENICA – Opštinska organizacija Crvenog krsta u Vlasenici je, u okviru obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta, vlaseničkim medicinarima danas poklonila tunel za dezinfekciju, koji je montiran na ulazu u Dom zdravlja.

Tunel raspolaže punjenjem oko 60 litara, što je dovoljno za 1.500 prolaznika, a radi na bazi senzora – koristeći sredstva za dezinfekciju.

Dezinfekcioni tunel nije štetan, stvara se zaštitni sloj, koji traje 24 časa.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Milena Neđić rekla je novinarima da je jedan od najzaslužnijih za ovu donaciju generalni sekretar Društva Crvenog krsta BiH Rajko Lazić, koji je nekada bio i direktor ove zdravstvene ustanove.

„Ova donacija će dobrodoći našem Domu zdravlja i olakšati rad medicinskim radnicima, jer će imati manje obaveza u vezi sa dezinfekcijom radnika i pacijenata. Svako ko dođe u krug Doma zdravlja moraće da prođe kroz tunel i biće dezinfikovan. Bez obzira na materijalnu vrijednost ovog tunela, mislim da je veća njegova upotrebna vrijednost i da će se to pokazati u praksi, samim tim što neće morati da se kupuju dodatna dezinfekciona sredstva“, navela je Neđićeva.

Direktor vlaseničkog Doma zdravlja Jagoda Petrović rekla je da će tunel za dezinfekciju u narednom periodu postati neophodnost.

„Iako mjere jenjavaju i malo se smirila situacija, mi ćemo vjerovatno cijelog života morati da živimo sa mogućnošću pojave virusa korona, i ovaj tunel je nešto što potrebno i za nas značajna donacija“, navela je Petrovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare