Monmartr na Palama

0

Sinoć je na paljanskoj Promenadi u organizaciji Udruženja ljubitelja umjetnosti „Pale“, a u okviru „Likovnog sabora 2014“ održan „Monmartr na Palama“.

Likovni sabor u Palama se održava po prvi put u organizaciji Udruženja ljubitelja umjetnosti i na njemu je nastupilo 15 slikara iz Srbije i Republike Srpske, a ideja udruženja je da djeluje i u drugim oblastima umjetnosti kao što su književost, pozorište, film i muzika.

Namjera organizatora kolonije je bila da se izbjegnu formalnosti oko otvaranja kolonije i da se sabor održi u tihom radu i druženju učesnika, a onda posljednji dan kolonije izađe na otvoreno i predstavi urađeno.

„Možda „Monmartr na Palama“ zvuči pretenciozno, ali u stvari mi smo htjeli na ulicu da iznesemo ono što se radi u ateljejima, galerijama i na samim kolonijama. Mislim da smo uspjeli, prvi put smo izašli napolje i ako Bog da to će biti neka tradicija u budućnosti“, izjavio je jedan od osnivača Udruženja ljubitelja umjetnosti Pale i organizator „Likovnog sabora“ doktor Goran Šinik.

Slikari koji su učestvovali na Likovnom saboru nisu krili zadovoljstvo organizacijom, a iz ULjUP-a najavljuju već u oktobru nove organizacije, ovaj put iz oblasti pozorišta i filma.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/monmartr-u-palama-18-07-2014/] width=[54] height=[54] title=[Monmart u Palama 18.07.2014.] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare