Moguće bratimljenje Višegrada i bugarske opštine Elin Pelin

0
Moguće bratimljenje Višegrada i bugarske opštine Elin Pelin

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević i predsjednik bugarske opštine Elin Pelin Ivajlo Simeonov razgovarali su danas o saradnji u više oblasti, te najavili mogućnost bratimljenja ovih opština.

„Opština Višegrad je otvorena za saradnju i razmjenu iskustava, a bratimljenje opština može biti dobra šansa za dalji razvoj“, rekao je Đurević.

On je predstavnike Elin Pelina upoznao sa privrednim, kulturnim i turističkim sadržajima Višegrada, kako bi zajednički sačinili planove u narednom periodu.

„Za sada je dogovoreno učešće naših folklornih društava na festivalu u Elin Pelinu, koji se održava u maju naredne godine. To je prilika da naša djeca upoznaju kulture različitih zemalja i da našu tradiciju predstave u drugim zemljama“, dodao je Đurević.

Simeonov rekao je da opština Elin Pelin želi da se pobratimi sa Višegradom jer ta opština ima bogatu kulturno-istorijsku tradiciju.

„Želimo da pokrenemo inicijativu druženja sa djecom. Dakle, to je prije svega kulturna saradnja. Imamo šopski praznik i želimo da ugostimo vaša folklorna društva, kako bi kod najmlađih naraštaja razvijali druženje i da nam to ostane u nasljeđu“, dodao je Simeonov.

Delegacija opština Elin Pelin i Višegrad obišla je danas Andrićgrad, spomen-učionicu Ive Andrića, most Mehmed paše Sokolovića, sportsku dvoranu, osnovnu i srednju školu, dječije obdanište, te manastir Dobrun.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare