Moguća saradnja sa Austrijom u oblasti kulture i privrede

0
Moguća saradnja sa Austrijom u oblasti kulture i privrede

VIŠEGRAD – Ambasador Austrije u BiH Martin Pamer istakao je danas tokom posjete Višegradu da ta opština ima veliki potencijal za razvoj i da je sa opštinskim rukovodstvom razgovarao o mogućoj saradnji u oblasti kulture i privrede.

„U BiH ima više od 250 kompanija iz Austrije, što govori o tome da su naši odnosi dobro razvijeni. Veliki broj ljudi iz BiH živi u Austriji, tako da smo spojeni na različite načine“, rekao je Pamer i naglasio da je potrebno više sarađivati na svim nivoima.

On je naveo da će u dogovoru sa načelnikom opštine Višegrad Mladenom Đurevićem biti organizovan događaj u oblasti kulture koji će povezati Višegrad i Austriju.

Pamer je naglasio da je Višegrad mjesto u kome se nalazi jedan od najznačajnijih spomenika kulture u BiH.

Rukovodstvo opštine Višegrad predstavilo je Pameru turističke i privredne potencijale opštine.

„Želimo da upoznamo ambasadora o kulturnim znamenitostima Višegrada. Tu, prije svega, mislim na kompleks Andrićgrad, Institut `Ivo Andrić`, Spomen-učionicu `Ivo Andrić`, višegradsku ćupriju, kao i vožnju brodom rijekom Drinom i posjetu višegradskoj banji“, naveo je Đurević.

On je rekao da će Pamer posjetiti i preduzeće „Hidroelektrane na Drini“ da bi bio upoznat i o privrednim potencijalima ove opštine.

„Pokušaćemo da u Višegradu pokrenemo privredne djelatnosti na obostrano zadovoljstvo“, istakao je Đurević i podsjetio da je delegacija opštine Višegrad protekle sedmice boravila u gradu Štajr u Austriji, na poziv gradonačelnika Geralda Hakla, s ciljem ostvarivanja saradnje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments