Mladi sokolački atletičari donijeli devet medalja iz Banjaluke

0

SOKOLAC – Atletičari sokolačkog kuba „Glasinac“ osvojili su devet medalja na Prvenstvu Republike Srpske u Banjaluci za starije juniore i mlađe pionire i ispunili očekivanja, rekao je Srni trener ovog kluba Neđo Đurović.

On je dodao da su od 12 atletičara ovog atletskog kuba, koji su učestvovali na ovom takmičenju protekle subote, stariji juniori osvojili sedam, a mlađi pioniri dvije medalje.

Među starijim juniorima po dvije medalje osvojili su Mihajlo Memedović-zlatnu u bacanju koplja i srebrnu u skoku udalj, a Sara Lučić srebrnu na 100 metara prepone i bronzanu u skoku udalj.

Prema riječima Đurovića, Lučićeva je bila najbolja u skoku uvis, ali van konkurencije jer nije bilo dovoljno takmičara za ovu disciplinu.

U konkurenciji starijih juniora srebrnu medalju na 100 metara osvojila je Tijana Zekić, Boriša Cvijetić bronzanu na 110 metara prepone i Ivana Poluga na 100 metara prepone takođe bronzanu.

U grupi mlađih pionira Kristina Renovica je donijela zlatnu medalju na 80 metara prepone i Luka Kezunović srebrnu u trci na 1.000 metara.

Trener Đurović je istakao da su postignutim rezultatima u Atletskom klubu „Glasinac“ zadovoljni, jer se pokazalo da je rad sa mladima tokom proteklih nekoliko mjeseci dao dobre rezultate, posebno ako se ima u vidu da su i ostali sokolački atletičari bili savim blizu medalja u veoma jakoj konkurenciji.

Prvenstvo Republike Srpske za starije juniore i mlađe pionire do 13 godina održano je u subotu, 1. juna, u Banjaluci.

Organizator ovog takmičenja na kome je učestovalo 19 kluba iz Republike Srpske bio je Atletski klub „Banjaluka“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare