Млади политичари не треба да граде каријеру нападима на други народ

1

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић сматра да политичари млађе генерације не би требало да граде политичку каријеру нападима на друге народе, те њиховим омаловажавањем и ниподаштавањем, него да ураде нешто конкретно за свој народ.

Коментаришући вијест да је делегат у Дому народа Парламента ФБиХ Харис Захирагић данас поднио кривичну пријаву против њега и одговорних особа у Борачкој организацији Источно Ново Сарајево због, како су навели, обнове плоче у част Ратку Младићу, Ћосић је изјавио Срни да не зна која је то у низу кривичних пријава политичара из ФБиХ.

„Не могу да вјерујем да има тако ретроградних политичара, а да су припадници млађе генерације који покушавају да своју каријеру изграде кривичним пријавама и нападима на припаднике другог народа“, истакао је Ћосић.

Он је напоменуо да би млади политичари требало да буду припадници политичке генерације која се бори за суживот, разумијевање и заједништво у БиХ и да би било логично да поштују другог.

„И Захирагић би требао да своју политичку каријеру гради тако што ће конкретно да уради нешто за свој народ, као што сам ја радио за свој, а не да се политичким нападима обрачунава са представницима других народа“, рекао је Ћосић.

Он је поновио да је плоча на Врацама посвећена српском народу који је, једнако као и бошњачки, дио бића БиХ, а не генералу Младићу на којој се он помиње само као командант Војске Републике Српске.

Ћосић је рекао да очекује позиве по свим пријавама, па да се види да ли је он тај који шири националну мржњу и нетрпељивост или они који мисле да имају ексклузивитет да у име једног народа представљају оно што се зове БиХ и сматрају се њеним заштитницима, а у ствари су њени рушитељи.

Основни суд на Сокоцу прогласио је 20. фебруара кривим Елвиса Гурду и Есада Јашаревића за оштећење спомен-плоче на Врацама и пресудио да морају платити 6.000 КМ, од чега 5.000 КМ Борачкој организацији Источно Ново Сарајево.

Спомен-плоча на зиду спомен-парка Враца оскрнављена је више пута, а посљедњи пут 29. августа прошле године. Плочу је на улазу у Источно Сарајево поставила Борачка организација Источно Ново Сарајево.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

„него да ураде нешто конкретно за свој народ“ Тако је градоначелниче. Реците овој својој младој гарди, да не раде само за себе.