Mladi najbolji predstavnici humanitarne organizacije

0

Mladi Crvenog krsta Republike Srpske uvijek su spremni da pomognu ljudima u nevolji i najbolji su predstavnici ove humanitarne organizacije, istaknuto je na Konferenciji mladih Crvenog krsta, održanoj na Palama.

Na konferenciji je izabrano i novo rukovodstvo Mladih Crvenog krsta Republike Srpske čiji je novi predsjednik Rade Marković iz Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža.

Za potpredsjednike su izabrane Biljana Veselinović iz Gradske organizacije Crvenog krsta Prijedor i Goran Zec iz Opštinske organizacije Crvenog krsta Mrkonjić Grad.

Izabrano je i predsjedništvo koje čine predstavnici devet regija Republike Srpske.

Na konferenciji su istaknute brojne aktivnosti u kojima mladi učestvuju, kao što su obilježavanja tradicionalnih datuma, organizovanja kviz takmičenja, kampova za mlade i akcija darivanja krvi, te obuke u pružanju prve pomoći.

Naglašeno je i veoma značajno angažovanje mladih volontera tokom poplava koje su zadesile pojedine regije.

Tokom skupa predstavljeni su izvještaji o radu mladih u 2014. godini iz regija Krajina, Prijedor, Doboj i Stara Hercegovina.

Konferenciji mladih prisustvovali su predstavnik Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca Mateo Karli, koordinator za mlade i međunarodnu saradnju u Društvu Crvenog krsta BiH Lea Kujundžić i generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Đoko Mihajlović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare