Na Otvorenom prvenstvu Banja Luke za djevojčice do 10 godina, takmičenju iz Kalendara Teniskog saveza BiH, Paljanka Tara Jokić ostvarila je veliki uspjeh i osvojila zlatnu medalju.

Poslije uspješno završenih kvalifikacija u subotu, Tara je nastavila sa odličnom igrom i u glavnom turniru savladala prvog i drugog nosioca.

Tara Jokić ima 9 godina i sezonu je započela kao drugi reket Bosne i Hercegovine u uzrastu do 10 godina. Na svim dosadašnjim takmičenjima Tara je bila finalista, kiteći se zlatnim ili srebrnim odličjem, počevši od Otvorenog prvenstva Mostara, Tuzle, Banja Luke, Doboja, Bijeljine, Zenice, Kiseljaka, Brčkog do posljednjeg u Banja Luci.

U nastavku sezone joj slijede Otvorena prvenstva Tuzle i Vogošće, kao i učešće na Međunarodnom takmičenju „Mlade teniske nade“ u Brčkom, te završnom Mastersu osam najboljih teniserki Bosne i Hercegovine.

Ovaj uspjeh je tim veći što Tara nema sparing partnera u Palama, što je veliki hendikep za jednog takmičara.

Mlada teniserka je jedini predstavnik Republike Srpske od Trebinja do Bijeljine u najelitnijim državnim takmičenjima. Nažalost, u Palama ne postoji teniski klub, te svakodnevno putuje u Istočno Sarajevo na treninge.

Problem su i neadekvatni uslovi za treniranje u gradu u kojem je rođena. Postoji samo jedan komercijalni teniski kompleks i dva privatna terena u vlasništvu Dobra Matovića, koji je svesrdno izašao u susret mladoj teniserki i ustupio terene na korišćenje bez ikakve naknade.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Bravo Tara! Sramota je da nema sparing partnera na Palama, i sramoa je da Pale nema teniski klub, a ima toliko difovaca, profesora fizičkog vaspitanja i trenera koji ne rade u stuci, nego rade po kafićima, magacinima i slično. Ne samo teniski klub, nego i kuglanje, rvanje, plivanje, vatepolo, rukomet, umjetničko klizanje…. sve su to sportovi koji bi trebali biti aktuelni na Palama.