Dodijeljene licence za dva nova studijska programa

0

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske dodijelilo je Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu licence za nove studijske programe – Istorija i arheologija i Ruski jezik i književnost i međunarodni politički odnosi.

Upis studenata na ove studijske programe počeće u drugom upisnom roku, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Dekan Filozofskog fakulteta Draga Mastilović rekao je Srni da je riječ o dva savremena studijska programa urađena prema provjerenim evropskim modelima, od kojih se očekuje da privuku veći broj studenata.

„Značajno je istaći da su to dvopredmetni studijski programi koji omogućavaju, ne samo šire obrazovanje, nego i veću mogućnost zaposlenja. Osim toga, omogućavaju i bolju međunarodnu saradnju i razmjenu studenata, tako da su naša očekivanja velika“, naveo je Mastilović.

On je istakao da za ove studijske programe već postoji interesovanje.

Govoreći o studijskim programima za koje posljednjih godina ne postoji veće interesovanje studenata, Mastilović je najavio da će Filozofski fakultet već od septembra krenuti u nove reforme po tom pitanju koje će podrazumijevati integrisanje pojedinish studijskih programa prema evropskom modelu.

„Pokušaćemo da ne ukidamo te studijske programe, već da ih reformišemo, odnosno da više studijskih programa integrišemo u jedan sa više izlaznih modula. Smatramo da će to biti dobar put ka očuvanju tih programa, ali ćemo više znati već od septembra kada počenemo sa tim pripremama“, rekao je Mastilović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare