Mještani tri sela napokon normalno putuju

0
Čajniče

ČAJNIČE – Mještani sela Veliki Banići, Đakovići i Marenići, u opštini Čajniče, nakon niza godina i velikih problema u saobraćajnoj komunikaciji, dobili su adaptirani i rekonstruisani put.

Zahvaljujući novom rukovodstvu Šumskog gazinstva „Vučevica“ put je popravljen i sada mnogi iz Čajniča mogu da, bez problema, obilaze sela, i obratno, sigurni u prohodnost nekada oronule saobraćajnice.

Dule Tanović, mještanin sela Veliki Banići, pukovnik u penziji, koji trenutno živi u Beogradu, objašnjava za Srnu da mještani više nisu mogli da čekaju dosadašnje predstavnike Šumskog gazinstva „Vučevica“ da učine nešto kako bi put ka navedenim selima učinili bezbjednim.

Zato su se, nekolicina njih, sami organizovali i još 2008. godine ručno kopali i nasipali put.

On napominje da je saobraćajnica godinama bila praktično neupotrebljiva, te da su stalno pozivali nadležne i čekali da počne sezona rekonstrukcije seoskih puteva, pošto sami nisu u potpunost mogli da adaptiraju put.

Ipak, sve te godine put ka njihovim selima ostajao je van plana popravke.

„Nakon sedam godina, novoizabrani direktor šumarstva u Čajniču Neđo Mašić izašao je u susret mještanima i pomogao popravku puta, koji je nasut čvrstim materijalom i poravnat“, naglašava Tanović.

Kako navode mještani, Mašić i Šumsko gazinstvo „Vučevica“ vrijedno rade na infrastrukturi lokalnih puteva.

Postoji šansa da se u budućnosti popravi put do svake kuće u navedenim selima, jer, trenutno, za potpunu rekonstrukciju nedostaje adekvatna mehanizacija.

(www.palelive.com / Srna / Foto arhiva)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare