Mjesta ima samo na odsjeku Zdravstvena njega

0

FOČA – Na Medicinskom fakultetu u Foči već u prvom upisnom roku popunjena su sva mjesta na odsjecima Medicina, Stomatologija i Specijalna edukacija i rehabilitacija, a slobodnih mjesta ostalo je samo na odsjeku Zdravstvena njega.

Danas su objavljene-rang liste kandidata koji su polagali kvalifikacioni ispit za upis u prvu godinu prema kojima je na odsjeku Medicina od 158 kandidata ispit položilo 140, ali će se moći upisati prvih 80 sa liste.

Popunjeno je i svih 40 mjesta na Stomatologiji, a prijemni ispit je položilo 58 od ukupno 70 kandidata. Odsjek Specijalna edukacija i rehabilitacija ove godine upisaće 35 brucoša, a ispit su od 50, položila 42 kandidata.

Jedini odsjek koji nije popunjen u prvom roku je Zdravstvena njega na kojem je ispit od 29, položilo 10 kandidata, pa je ostalo još 30 slobodnih mjesta.

Dekan Medicinskog fakulteta u Foči Milan Kulić kaže da je ove godine u uslovima konkursa prvi put bilo navedeno da ne mogu konkurisati srednjoškolci sa prosjekom ocjena manjim od tri, pa su odsjeci Medicine i Stomatologije popunjeni odličnim i vrlodobrim učenicima.

„Na Medicini je čak 80 odsto odlikaša, a 20 odsto vrlodobrih, a i na stomatologiji prvi put imamo da su se upisali samo učenici koji su bili odlični i vrlodobri u srednjoj školi“, rekao je Kulić.

On je dodao da je za polaganje prijemnog ispita bilo potrebno imati najmanje 50 odsto tačnih odgovora iz svakog pojedinačnog testa. Na sva četiri odsjeka planiran je upis i po pet stranih državljana, u koje se ne ubrajaju studenti iz Srbije i Crne Gore, ali u prvom upisnom roku nije bilo takvih kandidata.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare