Mjere Vlade pozitivno uticale na rad Rasklopne opreme

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u Istočnom Sarajevu da su se određene mjere Vlade Republike Srpske pozitivno odrazile na rad preduzeća „Energoinvest – Rasklopna oprema“.

„Zaključili smo da je ovo dobar primjer saradnje Vlade Republike Srpske i preduzeća, koji je rezultirao optimizmom. U prethodnom periodu provođene su mjere koje su podrazumijevale i određene kredite koje je dobilo ovo izvozno orijentisano preduzeće“, izjavila je Cvijanovićeva novinarima.

Podsjećajući da je ovo preduzeće krajem 2011. godine bilo u gotovo bezizlaznoj situaciji, ona je navela da danas postoji prostor za optimizam.

„U određenim periodima dolazilo je do reprograma, odnosno odgađanja plaćanja poreskih obaveza, a sve s ciljem stabilizacije stanja u preduzeću i vođenja brige o radnicima, što i jeste prioritet“, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je danas bilo riječi i o protokolu koji je prije nekoliko dana predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar DŽombić potpisao sa ovim preduzećem, koji predstavlja cjelokupnu konsolidaciju preduzeća, te o tome koliko je važno da budu ispoštovane sve tačke tog protokola.

„Ostaje prostor za optimizam da će doći do dalje stabilizacije preduzeća i da će ono nastaviti da igra veoma važnu ulogu koju ima u ovom kraju, a samim tim i za Srpsku“, rekla je Cvijanovićeva.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=T0JtQqLGBxg}

Prema njenim riječima, Vlada Republike Srpske usmjerena je da podrži svaki privredni subjekat, a posebno ovaj, znajući kakvu važnost on ima za ovaj kraj i regiju.

„S obzirom da Vlada Republike Srpske nastupa tako da ne pravi razliku između teritorija u Srpkoj, odnosno istoka i zapada, svako preduzeće, svaka pomoć koju Vlada može dati svakom preduzeću za nas je od izuzetne važnosti, bez obzira u kom dijelu Srpske se privredni subjekat nalazi“, poručila je Cvijanovićeva.

LJubiša Ćosić, savjetnik za ekonomska pitanja srpskog člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojše Radmanovića, rekao je da je rukovodstvo fabrike navelo da ovo preduzeće ima izuzetan potencijal da nastupi na domaćem tržištu i da su ugovorili i određene poslove na inostranom tržištu.

„Možemo kroz svojevrsnu ekonomsku diplomatiju da pomognemo povezivanju njihovih kupaca i njih kao prodavaca“, istakao je Ćosić.

Ćosić, koji je i kandidat SNSD za načelnika opštine Istočno Novo sarajevo, rekao je da je načelnik „agent ovih ljudi pred Vladom Republike Srpske i Investiciono-razvojnom bankom“, pa čak i njihova podrška pred njihovim potencijalnim i budućim kupcima.

„Opštinska administracija mora da ima aktivnu ulogu u podršci, kako velikim, tako i malim i srednjim preduzećima na području ove opštine“, naglasio je Ćosić.

Prema njegovom mišljenju, bez „Energoinvesta“ i „FAMOS-a“, koji moraju da budu uspješna preduzeća i nosioci industrijskog razvoja ove opštine, nema mogućnosti za neka veća zapošljavanja i veći prodor na domaće i strana tržišta.

(www.palelive.com / Srna / video: RTVIS)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare