Mitropolit Hrizostom uručuje nagradu pobjedniku plivanja za Časni krst

0
Plivanje za Časni krst

VIŠEGRAD – Svetom arhijerejskom liturgijom koju će na Bogojavljenje, 19. januara, služiti NJegovo visokopreosveštenstvo mitroplot dabrobosanski Hrizostom u Hramu Svetog cara Lazara u Andrićgradu i plivanjem u Drini za Časni krst kod višegradske ćuprije biće proslavljen ovaj veliki praznik.

Protojerej Dragan Vukotić rekao je novinarima da proslava Bogojavljenja počinje u 9.00 časova Svetom arhijerejskom liturgijom u Hramu Svetog cara Lazara u Andrićgradu, nakon čega će biti osveštana bogojavljenska vodica.

„Iz Hrama Savetog cara Lazara u 11.00 časova krenuće litija ka višegradskoj ćupriji. Plivanje za Časni krst biće održano kod ćuprije u 11.30 časova“, najavio je Vukotić.

On kaže da su se do sada za bogojavljensko plivanje za Časni krst prijavili učesnici iz različitih gradova Republike Srpske i susjednih zemalja, kao i da zainteresovani za učešće mogu da se jave na telefon 065/796-626.

Na Bogojavljenje se pliva 33 metra, što simbolizuje godine Hristovog života, a onome koji prvi stigne do Časnog krsta NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević uručiće nagrade koje su obezbijedili organizatori.

Organizatori obilježavanja Bogojavljenja su Srpska pravoslavna crkvena opština Višegrad, uz podršku opštine i preduzeća „Hidroelektrane na Drini“.

(www.palelive.com / Srna / Foto arhiva)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments