Mirković: Cijene grijanja ostaju iste

0

Cijena grijanja na Palama tokom naredne sezone neće biti povećana, poručeno je iz Gradske toplane. Direktor „Gradske toplane“ Aleksandar Mirković rekao je Srni da će cijene grijanja ostati na nivou prošlogodišnjih, za građane 1,63 KM sa PDV-om po metru kvadratnom, za obrazovne i zdravstvene ustanove 2,20 KM plus PDV, a za poslovne prostore 2,70 KM plus PDV.


Mirković je rekao da su u toku pripreme za predstojeću sezonu, remont postrojenja toplane i otklanjanja kvarova na toplovodnoj mreži, a urađeno je i hemijsko čišćenje kotlova i izmjenjivača kako bi spremno mogli dočekati početak grijanja.

„Trenutno radimo na ugradnji novog kotla i toplovoda za fakultete na Palama za šta se toplana kreditno zadužila 400.000 KM“, istakao je on dodavši da će sada pored trenutno 50.000 kvadrata zagrijavati dodatnih 15.000 kvadrata.

Prema njegovim riječima, sa novim kotlom mogu još zagrijavati Hram Sabora Svetog Arhangela Gavrila i jednu do dvije zgrade koje su u izgradnji.

Mirković je naglasio da su nabavili i potrebnu količinu goriva koja je ove godine najboljeg kvaliteta i poručuje da će ova grejna sezona biti jedna od boljih“.

On je istakao da se građani koji ne žele da koriste njihove usluge mogu isključiti sa toplovoda ako su izmirili obaveze, i ako za to postoje tehnički uslovi, jer se sa isključenjem jednog korisnika naruši engertski bilans kmompletnog djela zgrade.

Mirković je rekao da su pozvali predstavnike stanara i Zajednice etažnih vlasnika da se jave ako je potrebno da se isčiste instalacije, promjene neipravni ventili ili da se ugrade dodatne pumpe koje bi pojačale cirkulaciju, ali se niko nije odazvao na ovaj poziv.

„Mi smo dužni da održavamo toplovod do zgrade, a dalje održavaju vlasnici, Zajednica etažnih vlasnika ili `Pale stan` zavisno od dogovora“, rekao je on.

Mirković je podsjetio da sezona grijanja počinje 15. oktobra, a završava se 15. aprila, a naplativost je oko 90 odsto.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare