Ministri u posjeti Palama

0

Ministri Republike Srpske posjetili su danas brojne institucije, javne i naučne ustanove i preduzeća, kao i sportske organizacije u Istočnom Sarajevu.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić posjetio je „Elektrodistribuciju“ Pale gdje je sa direktorom Ljubom Mrdom razgovarao o poslovanju ovog preduzeća. Ministar Đokić je pohvalio rad „Elektrodistribucije“ Pale ističući da je to jedna od rijetkih jedinica koja svojim sredstvima proširuje svoje kapacitete.

Ministar Đokić je najavio je da će se ići u dogradnju kapaciteta Hidroelektrane Bogatić kod Trnova i potvrdio da je elektoenergetski sektor stabilan i da je jedan od oslonaca razvoja Republike Srpske.

Sastanku je prisustvovao i načelnik opštine Pale Boško Jugović.

Načelnik Jugović danas se sastao i sa Ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganom Lukačom sa kojim je razgovarao o Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malašević posjetio je Studentski dom u Palama.

U razgovoru sa direktorom Studentskog centra Pale Damjanom Škipinom izraženo je zadovoljstvo postojećim stanjem u novoizgrađenim objektima, u kojima ima još petnaestak slobodnih mjesta od ukupno 600.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Milenko Savanović posjetio je Odjeljenje Ministarstva za boračko-invalidsku zaštitu i Zavod za zapošljavanje, a najavljeno je da će ministar nauke i tehnologije Jasmin Komić otvoriti program „Naučnoistraživačke radionice“ na Ekonomskom fakultetu u Palama.

U Istočnom Sarajevu počela je sjednica Vlade Republike Srpske na kojoj će između ostalih biti razmatrana i pitanja lokalnog razvoja i odnosa lokalnih zajednica i Vlade.

(www.palelive.com / D.B.)

Save

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare