Ministarstvo radi na iznalaženju rješenja za probleme u ŠG “Jahorina”

0

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske Miroslav Milovanović rekao je danas Srni da Ministarstvo radi na iznalaženju rješenja za probleme u Šumskom gazdinstvu “Jahorina” sa Pala.
Milovanović je naglasio da je Ministarstvo počelo sa određenim aktivnostima i prije inicijative Skupštine opštine Pale da bude urađena detaljna analiza i utvrđeno činjenično stanja na terenu. “Mi radimo nevezano za taj dopis. Čekamo tematsku sjednicu Vlade Srpske na kojoj će biti precizirana mnoga pitanja. Uslijediće mnoge promjene kada je riječ o šumarstvu. Biće određenih novina u organizaciji, odnosno Ministrastvo će delegirati Vladi konkretna rješenja”, istakao je Milovanović.

Odbornici Skupštine opštine Pale zaključili su juče da je stanje u ŠG “Jahorina” katastrofalno i da je potrebno hitno zaustaviti krađu šume i preduzeti mjere za sanaciju postojećeg stanja.

Zbog “katastrofalnog stanja” u ŠG “Jahorina” koje se “ogleda u ogromnim finansijskim gubicima, velikim dugovanjima prema opštini Pale i centralnom računu Javnog preduzeća (JP) `Šume RS`, neisplaćenim platama i doprinosima zaposlenih, bespravnoj sječi i krađi šume, uništenim lokalnim putevima, ugroženim izvorištima vode”, SO Pale zahtijeva od Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, JP “Šume RS, Agencije za šume RS I ŠG “Jahorina” Pale da urade detaljnu analizu i utvrde činjenično stanje.


(www.palelive.com / Srna / foto: Blic)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments