Milošević: Slijedi procjena imovine

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Sindikata u preduzeću „Energoinvest – Rasklopna oprema“ /RAOP/ u Istočnom Sarajevu Siniša Milošević potvrdio je danas Srni da je Poreska uprava Republike Srpske okončala popis imovine RAOP-a, nakon čega bi trebalo da uslijedi sudska i poreska procjena imovine ovog preduzeća.

„Prema informacijama kojima raspolažemo, procjena imovine bi trebalo da bude završena veoma brzo, možda i do kraja sedmice, nakon čega se nadamo da će cijeli proces revitalizacije našeg preduzeća krenuti mnogo brže, u skladu sa planom predsjednika Srpske Milorada Dodika“, rekao je Milošević.

Jedino što sada brine radnike RAOP-a, dodao je Milošević, jeste činjenica da oni još nisu dobili obećanu finansijsku pomoć, tim prije jer im već 32 mjeseca nisu isplaćeni lični dohoci.

„Ta pomoć nam je zaista neophodna jer i mi radnici i naše porodice sve teže živimo, tako da je sve teže očuvati strpljenje radnika“, rekao je Milošević.

Prema njegovim riječima, saradnja RAOP-a sa lokalnom vlašću u Istočnom Novom Sarajevu, konkretno sa načelnikom LJubišom Ćosićem, je dobra i korektna, i kao takva budi optimizam u pogledu zajedničkog pronalaženja konačnog rješenja za nezavidnu situaciju u kojoj se već duže vrijeme nalazi ovo preduzeće.

Milošević se nada da će Vlada Republike Srpske uspjeti da obezbijedi uslove za kupovinu RAOP-a i da će se radnici već za tri–četiri mjeseca vratiti u proizvodne hale i nastaviti proizvodnju.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je krajem novembra prošle godine u Istočnom Sarajevu da će Republika Srpska kupiti preduzeće RAOP i dodao da je sa Poreskom upravom dogovoreno da aktivira hipoteku i da Republika Srpska kupi ovu imovinu, formira novo preduzeće, uposli radnike i kreditno podrži novo preduzeće za proizvodnju, te pomogne u ostvarivanju novih poslova.

Poslije sastanka sa rukovodstvom i predstavnicima Sindikata RAOP-a, Dodik je tada istakao da je uvjeren da se taj posao može završiti, kao i da je opredjeljenje Vlade i institucija Republike Srpske nesumnjivo i da on garantuje uspjeh.

Prema ranijoj izjavi predsjednika Vlade Republike Srpske Aleksandra DŽombića, Vlada namjerava da obezbijedi uslove da „Elektroprivreda Republike Srpske“ kupi RAOP za svoje potrebe.

DŽombić je tada ocijenio da RAOP može da proizvodi kvalitetne i konkurentne proizvode u odnosu na druge proizvođače.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare