Miloš Golić u finalu Evropskog prvenstva u savate boksu

0

Na Evropskom prvenstvu u savate boksu koje je održano od 12. do 14. juna u Francuskoj Miloš Golić se u kategoriji do 85 kg plasirao u finale.

Golić je na svom putu do finala u grupnoj fazi savladao Rumuna, izgubio na poene od Francuza, a u polufinalu savladao u prvoj rundi Hrvata. Finalna borba protiv Mišela Falendri-a (Michel Falendry) će biti održana u novembru mjesecu u Tuluzu.

„Pripreme za meč su bile naporne, morao sam skinuti i nekoliko kilograma. Naporan je i sam put do centra i turnirski način takmičenja. Međutim, odlično sam se spremio, pa borbe nisu bile naporne. Plasirao sam se u finale i očekujem da ću se dobro spremiti za novembar“, izjavio je Miloš Golić.

Miloš Golić je profesionalni prvak svijeta u kik-boksu u disciplini K1, kao i amaterski prvaka svijeta u disciplini K1 WKU.

Savate ili francuski boks je borilačka veština iz Francuske. Sličan je kik boksu jer se bori pesnicama i nogama. Razlikuje se od sličnih stilova poput kik-boksa u izvođenju tehnika. Koriste se rukavice za boks, cipele i za savate tipične trenerke.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare