Miloš Golić prvak svijeta i u WKU federaciji!

0

Miloš Golić je večeras u punom SPC Peki u Palama u meču sa velikim preokretom savladao Švajcarca Robina Wildhabera jednoglasno, na poene i okitio se titulom profesionalnog prvaka svijeta u K1 u WKU federaciji do 90 kg.

Nakon prve runde Miloš je bio za nijansu bolji borac, međutim, preokret se desio u drugoj rundi, kada je Švajcarac pogodio Golića desnim krošeom u jednom klinču i oborio ga na pod. Treća runda je zagrijala atmosferu u Pekiju. Golić se vraća i sjajnim udarcima iz svih oružja, reklo bi se, vraća meč u egal. Taktika u nastavku je odlična, Miloš je bolji i sa distance zadaje udarce. Snažni Wildhaber uspjeva ostati na nogama, ali je arkada stradala pa je reagovala medicinska pomoć.

U petoj rundi Wildhaber je pokušao posljednjim atomima snage vratiti prednost, ali Golićeva fizička sprema je došla do izražaja. Dobra pokretljivost je donijela i nekoliko dobrih udaraca, da se potvrdi pobjeda na poene 50:48; 50:47; 50:47.

Golić se tako okitio titulom profesionalnog prvaka svijeta i u K1 u WKU federaciji do 90 kg pored vicešampionske evropske titule u savate boksu, amaterske titule u kik boksu i profesionalne titule u K1 u WKF federaciji koju je osvojio prošle godine u Palama.

„Borba je bila veoma teška, jer je protivnik fizički jak borac koji radi dosta široke udarce i išao je više na boks“, rekao je Golić.

On se zahvalio publici na podršci koja ga je nosila do pobjede, kao i mnogobrojnim sponzorima i svima koji su mu pomogli.

Govoreći o daljim planovima, Golić je rekao da ga sada čeka Balkansko prvenstvo u savate boksu, nakon toga Svjetsko prvenstvo u Francuskoj, kao i Svjetsko prvenstvo u kik-boksu u Beogradu, te niz drugih takmičenja.

Noć šampiona je uveličalo devet odličnih pred borbi:

Do 56 kg low kick
Rakita Milan (KBS „Jedinstvo“ Novi Bečej) – Dizdan Anes (KBS „Sparta“ Sarajevo)

Do 60 kg low kick
Milić Branko (KBS „Kula“ Trnovo) – Lizdek Vladan (KBS „Deveta četa“ Pale)

Do 63 kg low kick
Radosavljević Nikola (KBS „Sloboda UE lavovi“ Užice) – Kosanić Uroš (KBS „09“ Ruma)

Do 80 kg low kick
Novaković Marko (KBS „Budva“) – Sekulić Saša (KBS „Deveta četa“ Pale)

Do 60 kg kick light
Maksimović Helena (KBS „Goran Ostojić“ Beograd) – Bašić Samira (KBS „Sparta“ Sarajevo)

Do 80 kg low kick
Vranješ Petar (KBS „Beli Vukovi“ Beograd) – Rajić Saša (KBS „Deveta četa“ Pale)

Do 63 kg low kick
Haris Brko Biber (KBS „Gazije“ Sarajevo) – Jovan Stevanović (KBS „Goran Ostojić“ Beograd)

100 kg low kick
Bekonja Bojan (KBS „Škorpion“ Sarajevo) – Dragić Jovan (KBS „Beli Vukovi“ Beograd)

Olčar Goran (KBS „Jedinstvo“ Novi Bečej) – Salaković Dušan (KBS „Gladijator“ Sombor)

Glavni sudija: Radenko Tadić (Srb);
Bodovne sudije: Tereza Vukadinović (Srb), Salaković Almir (Srb), Dragan Jovetić (CG)
Supervizor WKU federacije: Nijaz Mujić

Slavlje je nakon meča uveličao nastup beogradskog OK Benda.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/noc-sampiona-28-mart-2015/] width=[54] height=[54] title=[Noć šampiona 28. mart 2015] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[150]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare