Miloš Golić podigao titulu profesionalnog prvaka svijeta!

0

Miloš Golić je sinoć u SPC Peki nakon amaterske, osvojio i profesionalnu titulu prvaka svijeta u kik boksu u disciplini K1 do 88 kg, tako što je savladao Mađara Istvána Bóbisa, nokautom u drugoj rundi.

Više od 3.000 gledalaca gledalo je pravi spektakl. Šest uvodnih mečeva napravilo je dobru uvertitu za meč večeri.

“Oj Kosovo, Kosovo” je bila dobra uvertira, koja je dovela atmosferu do usijanja. Dvorana je na nogama, sačekala početak meča.

Golić je počeo oprezno, izbjegavao je “klinč” borbu. Sa distance je svojim najjačim oružjem, desnom nogom gađao protivnika. Sredinom druge runde, sjevnuo je snažan low kick udarac u lijevu cjevanicu. Bobiš je bačen u ugao ringa sa bolnim grimasama.

Meč je prekinut, Golić je na ramenima svog tima. Na Romaniju je stigla titula profesionalnog prvaka svijeta u kik boksu!


Još nisam svjestan pobjede. Nisam očekivao ovoliko gledalaca koji su bili uz mene, ali su večeras pokazali da su Pale grad sporta i mladih”, rekao je Golić nakon meča i zahvalio svima koji su mu pomogli da dođe do ove titule.

Sve ovo je dobra najava za Evropsko prvenstvo u francuskom boksu /savate/, a nakon toga i za Svjetsko prvenstvo u K1 u Londonu.


Golićev meč ujedinio regiju

Sama organizacija “Noći šampiona” je iziskivala velika finansijska sredstva, ali i velike ljudske resurse oko organizacije. Organizator je morao obratiti pažnju na mnogo detalja, a klub “Deveta četa” je dobio organizacionu pomoć velikog broja volontera. Organizaciju meča je osim opštine Pale pomoglo još nekoliko opština iz sastava Grada Istočno Sarajevo, kao i veliki broj subjekata.

Miloš Golić je podnio najviše tereta, jer je radio na organizaciji i na dan mača i zbog toga njegova titula još dobija na težini. Kako je i sam priznao, posljenja tri dana gotovo da nije spavao, zbog same organizacije.

Zadivljujuće je kako je uspio na jednom mjestu okupiti i ljude iz različitih političkih opcija. Stekao se utisak, da su sinoć svi disali za taj uspjeh i osjetila se snaga zajedničke organizacije.Uvodni mečevi prikazali svu raskoš borilačkih sportova

Publika je u SPC Peki imala priliku pogledati šest odličnih kik boks mečeva, koji su odlikovali dinamikom i željom za dokazivanjem pred brojnom publikom. Svi borci su pokazali kvalitet, a mečevi su tjerali publiku na reakciju. Borci iz Istočnog Sarajeva su imali naklonost publike, pa “gostima” nije bilo lako.

Demonstrirana je sva ljepota i uzbudljivost ovog sporta, ali i surova grubost, granice bola i napora do kojih idu ovi sportisti.

Low kick do 86 kg
Miloš Krstić (Klub borilačkih vještina “Pandžim” Beograd) – Njegoš Nišić (Klub borilačkih vještina “Kobra” Istočno Sarajevo) 0:3

Low kick do 60 kg
Dragan Hajduković (Kik boks klub “Ru 09” Ruma) – Vladan Lizdek (Klub borilačkih sportova “Deveta četa” Pale) 1:2

Low kick do 60 kg žene
Dragana Vitković (Kik boks klub “Kule” Trnovo) – Dajana Ilić (Klub borilačkih sportova “Deveta četa” Pale) 0:3

Low kick do 63,5 kg
Dejan Terebeš (Kik boks klub “Ru 09” Ruma) – Radoje Stevanović (Klub borilačkih vještina “Pandžim” Beograd) 3:0

Low kick do 60 kg žene
Helena Maksimović (Klub borilačkih vještina “Pandžim” Beograd) – Ivana Ilić (Klub borilačkih sportova “Deveta četa” Pale) – prekid Ilićke

K1 do 80 kg
Milan Vitković (Kik boks klub “Kule” Trnovo) – Dejan Vujičić (Kik boks klub “Jedinstvo” Brčko) 3:0

Amadeus, kao i uvijek sjajan!

Nakon meča publika je slavila uz Amadeus bend. Pupularna grupa je “svirala” dva sata, dovodeći atmosferu u Pekiju do usijanja. Pjesma “Moja zemlja”, se odlično uklopila u raspoloženje koje je vladalo poslije meča.


{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/noc-sampiona-mart-2014/] width=[54] height=[54] title=[Noć šampiona 29.03.2014.] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments