Miloš Golić – najbolji sportista u 2015. godini

0

Član Kluba borilačkih sportova „Deveta četa Pale“ Miloš Golić proglašen je večeras za najboljeg sportistu paljanske opštine za 2015. godinu.
Za najbolji klub proglašen je Ski klub „Romanija“, trener u DŽudo klubu „Romanija“ Ranko Bojanić proglašen je za najboljeg u prošloj godini, a Milisav Jakovljević za najuuspješnijeg sportskog radnika.

Priznanja su dodijeljena i za 10 najuspješnijih sportista u opštini Pale, među kojima je i NJegoš Mihajlović iz Udruženja za djecu i omladinu sa posebnim potrebama, a priznanja je dobilo i 10 perspektivnih sportista opštine.

Golić je rekao da je treći put proglašen za sportistu godine, ističući da je 2015. godina najuspješnija u njegovoj karijeri, jer je u savate-boksu proglašen za najboljeg borca u BiH, prvak je Srbije i Crne Gore, a osvojio je i svjetski kup.

On je naglasio da ima velike planove i za ovu godinu, a već za april na Palama je zakazano takmičenje „Veče šampiona“ na kome će učestvovati veliki broj klubova iz Srbije i BiH, nakon čega ga očekuje evropsko prvenstvo u savate-boksu u superteškoj kategoriji.

Najbolji trener Ranko Bojanić naveo je da su članovi DŽudo kluba „Romanija“ u protekloj godini učestvovali na mnogoim takmičenjima i osvojili veliki broj medalja.

On je zahvalio opštini Pale koja im pruža veliku podršku u radu, ističući da je ovo priznanje priznanje svim takmičarima DŽudo kluba „Romanija“.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević istakao je da je sport veoma značajan za opštinu, kao i izgradnja Sportsko-poslovnog centra „Peki“ gdje je održana i večerašnja manifestacija, a koja Pale svrstava u red opština koje su najviše ulagale u sport i sportsku infrastrukturu.

„Ulaganje u sport ne predstavlja samo izdvajanje sredstava za funkcionisanje klubova. Potrebno je mnogo ulagati u sportsku infrastrukturu, kao što su sportska igrališta u mjesnim zajednicama, ova sportska dvorana, izgradnja prostorija u SPC `Peki` za sve sportske klubove koje koriste besplatno“, istakao je on i dodao da svi klubovi za treninge mogu besplatno koristiti i sportsku dvoranu.

Kovačević je rekao da je večeras finale „Svetosavskog turnira“ u malom fudbalu, navodeći da je turnir postao tradicionalan i da se svake godine povećava nagradni fond koji ove godine iznosi 5.000 KM.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/izbor-sportiste-opstine-pale-2016/] width=[87] height=[87] title=[Miloš Golić – najbolji sportista u 2015. godini] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb87_] thumb_cache_dir=[thumbs87] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare