Miloš Blagojević zlatna frula Srbije

0

Miloš Blagojević, učenik 6. razreda Osnovne škole „Pale“ i Niže muzičke škole u Palama osvojio je prvu nagradu žirija u takmičenju „Zlatna frula Srbije“.

Miloš se takmičio u kategoriji za dječake do 12 godina. Njegoš Blagojević, Milošev stariji brat osvojio je nagradu publike.

„Zlatna frula Srbije“ održana je 24. jula 2016. godine u Prislonici pored Čačka, a na takmičenju je nastupio veliki broj učesnika.

Sekciju frule pod nazivom „Romanijska frula“ Blagojevići pohađaju u okviru Osnovne škole „Pale“. Velike zasluge za njihov uspjeh pripadaju mentoru i učitelju Draganu Srdanoviću. 

Miloš je i do sada postizao zavidne rezultate na takmičenjima. Na Saboru frule u Palama ove godine osvojio je 2. mjesto, dok je 2015. u Prislonici osvojio takođe 2. mjesto u kategoriji do 12 godina. U Etno parku „Sovljak“ 2015. je osvojio 1. mjesto, potom je osvojio 1. nagradu žirija na „Saboru frule Mačva“ te niz drugih manje bitnih nagrada.

Njegoš Blagojević je učenik Srednje Bogoslovske škole u Foči, a iza sebe ima niz zapaženih rezultata, kao što su osvojeno prvo mjesto u „Etno parku Sovljak 2015“ u kategoriji do 16 godina. Tu je i prvo mjesto na „Saboru frule Mačva“ 2016. godine, a posljednju nagradu osvojio je za scenski nastup od strane publike u Prislonici.


Miloš i Njegoš sa Draganom Srdanovićem i Borom Dugićem

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare