Milorad Lale reizabran za predsjednika

0

SOKOLAC – Milorad Lale danas je reizabran za predsjednika Područnog Fudbalskog saveza Sarajevsko-romanijske regije, odlučeno je na izvještajnoj i izbornoj Skuštini ovog saveza.

On je, nakon godišnje Skupštine, koja je prvi put održana na Sokocu, rekao novinarima da su sve tačke dnevnog reda usvojene jednoglasno i da se u Područnom savezu dobro radilo zahvaljujući podršci Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Lale je naglasio da su predstavnici Fudbalskog saveza Srpske danas tokom posjete Fudbalskom klubu „Mladost“ u Rogatici i Omladinskom fudbalskom klubu „Glasinac 2011“ na Sokocu razgovarali sa rukovodstvima ovih klubova.

Prema njegovim riječima, Fudbalski savez Republike Srpske, kao i Fudbalski savez BiH, nastojaće da u narednoj ponudi za održavanje seminara i za polaganje testova, bude i Fudbalski klub „Glasinac 2011“ koji ima „fantastičnu sportsku infrastrukturu“.

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković rekao je da je Sarajevsko-romanijska regija jako bitna za očuvanje fudbala, a time i za razvoj ovog sporta u Srpskoj.

„Mi ćemo staviti akcenat na pomoć svim klubovima u ovoj regiji tako što ćemo direktno pomoći sa 50 odsto kotizacije i 50 odsto troškova službenih lica, što će sigurno biti dobra pomoć odnosno dobra infuzija svim klubovima za njihov opstanak, a potom i za dalji razvoj“, naveo je Zeljković.

On je najavio pomoć Fudbalskog saveza Srpske u razvoju infrastrukture, te da se budućnosti očekuje izgradnja nekoliko terena sa vještačkom travom.

Predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba „Famos“ iz Istočne Ilidže Marinko Božović podsjetio je da je zahvaljujući takmičarskom uspjehu u prethodnoj sezoni i osvojenom trećem mjestu ovaj klub dobio poziv da igra u Prvoj ligi Srpske.

On je naglasio da se trenutno rade određeni infrastrukturni radovi na stadionu, te da će u svakom slučaju FK „Famos“ ući spreman u Prvu ligu Republike Srpske, dodavši da vjeruje da će ovaj klub biti stabilan prvoligaš.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare