Miljana Orašanin pobjednik Međunarodnog festivala dječije poezije

0

Udruženje građana „Kultart“ iz Banje Luke raspisalo je konkurs za Šesti međunarodni festival dječije poezije, koji  je bio održan u okviru kulturne manifestacije „Dječije carstvo 2012″ u Banjoj Luci, u aprilu ove godine.

Konkurs je bio otvoren za učenike osnovnih škola iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Slovenije. Na ovaj konkurs je pristiglo 2046 radova, koje je pisao 901 mali pjesnik iz 93 grada i 135 osnovnih škola. Od svih ovih radova i učesnika, izabrano je 20 finalista, među kojima su bili i radovi Miljane Orašanin, učenice iz Osnovne škole „Mokro“.  Finalno takmičenje malih pjesnika je održano 18. aprila 2012. godine, u gradskom pozorištu „Jazavac“, u Banjoj Luci.

Po odluci stručnog žirija, u sastavu – Tode Nikoletić, Ranko Pavlović i Slobodan Stanišić, za pobjednicu Međunarodnog festivala dječije poezije i princezu Dječijeg carstva izabrana je Miljana Orašanin iz Mokrog.

„Odluka je ove godine bila teška. Mi smo imali veoma težak zadatak – prepoznati nekoga, ko će se nastaviti baviti poezijom u budućnosti. Sada, sa sigurnošću kažem da smo mi ispunili svoj zadatak. Miljana će sa ponosom moći da stane rame uz rame sa eminentnim imenima naše književnosti, kao što su Raičković, Radičević, Ljubivoje Ršumović i mnogi drugi. Snagom svojih pjesama, izražavanja, ona će da dopre do mnogih ljudi“ – izjavio je Nikoletić prilikom proglašenja pobjednice.

Miljana je naglasila da je ovo priznanje kruna svega što je do sada postigla, te da je veoma srećna što su pravi ljudi prepoznali njen talenat.

Pobjedničku pjesmu i četiri druge Miljanine pjesme, zajedno sa najljepšim stihovima mladih pjesnika, štampane su u Zborniku festivala.

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare