Milićkim džudistima dva zlata u Aleksandrovcu

0

MILIĆI – Dvije zlatne i jedna bronzana medalja rezultat je takmičenja milićkih džudista na Prvenstvu Republike Srpske za mlađe seniore, juniore, kadete i pionire, koje je održano za vikend u Sportskom centru „Nenad Baštinac“ u Aleksandrovcu.

„Konkurencija je bila jaka, učestvovalo je 460 takmičara iz 31. kluba iz Republike Srpske. DŽudo klub `Milići` je imao tri predstavnika, a to su Stefan Savić i Ognjen Dukić u kategoriji kadeta i Srđan Savić u kategoriji juniora i mlađih seniora“, izjavio je Srni trener DŽudo kluba „Milići“ Milan Savić.

Dvadesetogodišnji Srđan Savić osvojio je dvije zlatne medalje. On je i aktuelni prvak Republike Srpske za juniore, mlađe seniore i seniore. U sportskoj karijeri dugoj 10 godina osvojio je više od 80 medalja, a najviše ih je zlatnih.

„Predstavljao sam boje našeg kluba na Prvenstvu Republike Srpske u više kategorija. Prvo sam nastupao za juniore do 90 kilograma, gdje sam zauzeo prvo mjesto, a najbolji sam bio i u kategoriji mlađih seniora do 90 kilograma. Ovo je za mene veliki rezultat jer sam prvi put nastupio u dvije kategorije na jednom takmičenju, i to na Prvenstvu Srpske“, izjavio je Savić.

Ognjen Dukić, u Milićima je proglašen za sportistu godine 2019. Na takmičenju u Aleksandrovcu, najvećem sportskom događaju u Republici Srpskoj, zauzeo je treće mjesto.

„Zbog povrede koljena nisam trenirao duži vremenski period, nisam očekivao ovakav rezultat i zbog bronzane medalje sam presrećan. Nadam se da ću se uskoro vratiti u formu“, rekao je Dukić.

Trener DŽudo kluba „Milići“ Milan Savić rekao je Srni da milićke džudiste u narednom periodu očekuju nova takmičenja, zbog čega će od danas biti pojačani treninzi. Svakim danom radiće se naporno da bismo stigli do cilja.

„U toku su pripreme za Prvenstvo BiH. Takmičićemo se 10. oktobra u Lukavcu, a 24. oktobra u Istočnom Sarajevu. Očekujem da uzmemo medalju“, dodao je Savić.

Organizatori Prvenstva Republike Srpske održanog u Aleksandrovcu bili su DŽudo savez Republike Srpske uz tehničku organizaciju DŽudo kluba „Banjaluka“ i DŽudo kluba „Laktaši“. Takmičenje je održano po najvećim standardima i uz poštovanje epidemioloških mjera koje je propisao Krizni štab Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare