Milan Ilić pobjednik GSS ski krosa

0

Član Gorske službe spasavanja /GSS/ Jahorina Milan Ilić pobjednik je tradicionalne noćne trke spasilaca GSS Srbije „GSS ski kros“, koja je nedavno održana na noćnoj stazi „Malo jezero“ na Kopaoniku.Dražan Furtula iz GSS Jahorina rekao je Srni da su spasioci tokom ovog jedinstvenog takmičenja pokazali veliko skijaško umijeće u trkama „po četiri spasioca“ koji su, se prvo takmičili u pancericama do svojih skija, a zatim se spuštali niz tehnički zahtjevnu staze, preko „džampova“, „rolera“ i „valova“, sve do cilja.


„Eliminacija takmičara odvijala se po kup sistemu do velikog finala“, dodao je Furtula.

On je naveo da je drugo mjesto na ovoj trci osvojio prošlogodišnji pobjednik Srđan Golubović, treće mesto pripalo je Mladenu Jeriniću, a četvrto mjesto zauzeo je član GSS Rumunije Radu Kriso.

Prema njegovim riječima, GSS Srbije, kao organizator ove trke koja ima revijalni karakter, želi da na taj način već godinama promoviše bezbjednost i ukaže na pravila ponašanja na ski-stazama, kako u skijaškom centru Kopaonik, tako i u ostalim skijalištima.

Furtula podsjeća na riječi organizatora noćne trke na Kopaoniku da je ovo takmičenje bila odlična prilika da se još jednom apeluje na zaljubljenike u planine i skijaške sportove na šta treba obratiti pažnju kako bi boravak na planini svima ostao u lijepoj uspomeni.

U ekipi GSS Jahorine, osim Ilića i Furtule, bili su i Milan Kovačević i Stefan Antonić.

GSS Srbije okupio je veliki broj skijaških znalaca iz regiona i spasioce iz Crne Gore, Hrvatske, Republike Srpske i Rumunije.

Mnogobrojni gledaoci imali su priliku da tokom trke, koja je održana 27. februara, vide spektakl u vidu dinamičnog takmičenja, ledenog šanka i pratećeg zabavnog programa, uživajući u skijaškim vještinama predstavnika gorskih službi spasavanja iz regiona.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare