Milan Brkić pobjednik šahovskog turnira

0

ISTOČNO SARAJEVO – Milan Brkić iz Rogatice pobjednik je tradicionalnog šahovskog turnira, koji je danas održan u Istočnoj Ilidži u okviru manifestacije „4. avgust – da se ne zaboravi“, rekao je Srni predsjednik Šahovskog kluba invalida „Hendikep“ Istočno Sarajevo Momir Ašonja.

Ašonja je naveo da je drugo mjesto zauzeo Srđan Zlobec, a treće Ostoja Pušara.

Nakon turnira, na kojem je učestvovalo 18 takmičara, dodijeljene su nagrade i pehari.

Ašonja je dodao da je pokrovitelj turnira opština Istočna Ilidža, organizator Opštinska boračka organizacija „Ilidžanski borac“, a tehnički organizator Šahovvski klub invalida „Hendikep“ Istočno Sarajevo.

Obilježavanje 30 godina od odbrane Vojkovića, Grlice i Krupaca naselja u Istočnoj Ilidži, počelo je 21. jula sjećanjem na najzaslužnije, pomenom u hramu Svetog Petra Dabrobosanskog Zimonjića.

U okviru manifestacije „4. avgust – da se ne zaboravi“, u četvrtak, 4. avgusta, u Crkvi u Vojkovićima biće služena liturgija i parastos za poginule i umrle borce, nakon čega je planirano polaganje vijenaca ispred Spomen-sobe u Vojkovićima i prijem porodica poginulih boraca i gostiju u Parahojskom domu.

Cvijeće će biti položeno i na spomen-krstove u Grlici, Crkvicama i Kuli.

Muslimanske snaga na Vojkoviće, Grlicu i Krupac napale su 4. avgusta 1992. godine.

Tokom borbi koje su vođene 4. avgusta 1992. godine, za odbranu Vojkovića, Grlice i Krupca, poginulo je sedam srpskih boraca, 14 ih je teško, a 20 lakše ranjeno.

Za slobodu Republike Srpske i srpskog naroda sa ovog područja život je dalo više od 250 boraca Druge sarajevske brigade.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare