Mehanizacija „Majneksa“ čisti puteve u Šekovićima

0

Kamioni i bager kompanije „Majneks“ sa Pala danas će od Šekovića do sela Trnava u ovoj opštini probiti put koji je, nakon odrona, zatrpan zemljom.

„Na ovom prostoru odronilo se cijelo brdo, a nekoliko hiljada metara kubnih zemlje zatrpalo je prilazni put. Velikim bagerom planiramo da u popodnevnim časovima sklonimo zemlju sa ceste ili ćemo napraviti novi prilaz“, rekao je Srni vlasnik ove komapnije Veljko Golijanin.

On je apelovao da Crveni krst, zdravstveni radnici i svi koji su u prilici nakon probijanja puta stanovništvu ovog sela dostave neophodnu pomoć.

Golijanin je napomenuo da u Trnavi žive uglavnom stariji ljudi kojima su potrebni hrana i lijekovi, jer zbog odrona do sada nije mogla biti dostavljena pomoć.

Mehanizacije kompanije „Majneks“ do sada je uspjela da probije puteve za 15-ak sela u okolini Šekovića, u kojima je bilo mnogo nezbrinutog stanovništva.

„Tada smo spasili i jednog čovjeka koji je na dijalizi, ali pet dana nije primio terapiju. Našli smo ga u kritičnom stanju i uspjeli da ga spasemo“, rekao je Golijanin.

On je istakao i izuzetan angažman Specijalne policije jedinice Šekovići na ovim prostorima gdje su se, nakon poplave, pojavila velika klizišta.

(www.palelive.com / Srna / Foto: B. Brezo)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare