Medvjeda u kanjonu Miljacke ubile lovokradice?

0

Ostaci mrkog medvjeda, koji su u odmakloj fazi raspadanja pronađeni u kanjonu Miljacke, najvjerovatnije potiču od životinje koju su lovokradice odstrijelile na području opštine Istočni Stari Grad, saopšteno je iz Lovačkog udruženja (LU) “Jahorina” Pale. Ostaci mrkog medvjeda pronađeni su prije dva dana u kanjonu rijeke Miljacke, 1,5 kilometara, uzvodno od međuentitetske linije.

Predstavnik LU “Jahorina” prisustvovao je uviđaju koji su, istog dana kada su ostaci medvjeda otkriveni, izvršili pripadnici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

“Na licu mjesta pronađene su oguljena medvjeđa koža i lobanja, umotane u automobilsku gumu”, saopšteno je iz Udruženja.

Precizirano je da se medvjed nije utopio, kako su pisali pojedini mediji.

“Osnovano pretpostavljamo da je koža sa lobanjom umotana u gumu i bačena sa padina kanjona Miljacke kako bi se izvršioci krivičnog djela `oslobodili` tragova”, ističe se u saopštenju.

Pretpostavke lovci potkrepljuju navodima da su pripadnici CJB Istočno Sarajevo u aprilu, kada su za sada nepoznati izvršioci odstrijelili jednog medvjeda, preduzimali određene mjere i radnje u vezi sa rasvjetljavanjem krivičnog djela nedozvoljenog lova na području opštine Istočni Stari Grad.

Konstatujući da je u toku ove godine učestala pojava nedozvoljenog lova, LU “Jahorina” Pale pozvalo je građane da obavijeste lovačka udruženja na svom području i policiju o svim slučajevima koji ukazuju da se radi o krivolovu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments