Međunarodni Aptis ispiti iz engleskog jezika u INlingua centru

0

U petak 19. februara potpisan je ugovor između Britanskog savjeta i INlingua centra za jezike i obrazovanje iz Istočnog Sarajeva na osnovu kojeg INlingua centar postaje ispitni centar za međunarodne Aptis ispite iz engleskog jezika.

„INlingua centar je prva privatna škola stranih jezika u Bosni i Hercegovini koja je postala Aptis test centar. Nakon dugogodišnje saradnje koja postoji između Britanskog savjeta i INlingua centra, smatrali smo da je došlo vrijeme da saradnju postavimo na viši nivo i omogućili smo INlingua centru da postane test centar za Aptis ispite. Moram istaći da smo jako ponosni na rad INlingua centra i na sve što su postigli do sad i da im želimo uspješan rad i u budućnosti, kao i uspješnu i dugoročnu saradnju“, izjavila je je Larisa Halilović, direktor Britanskog savjeta u Bosni i Hercegovini.

„Aptis test je međunarodni ispit koji pruža pouzdane i precizne informacije o nivou znanja engleskog jezika od nivoa A1 do C2. Aptis ocjenjuje poznavanje gramatike, vokabular i četiri jezičke vještine (govor, pisanje, čitanje i slušanje), i što je jako važno zahtijeva minimalne troškove i cijena mu je prihvatljiva s obzirom na standard u našoj zemlji“, rekla je Milica Božić, direktor INlingua centra.

INlingua centar je već dugo vremena centar za pripremu kandidata za polaganje Cambridge English ispita, a od prošle godine, pored polaganja Aptis ispita, u INlingua centru se mogu polagati i Cambridge English ispiti.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare