Медицински техничари важан дио здравства

0

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Медицински техничари изузетно су битан дио Болнице „Србија“ у Источном Сарајеву и због тога је важно да обављају посао на најквалитетнији начин, изјавио је директор те здравствене установе Небојша Шешлија.

Шешлија је рекао, поводом предавања за медицинске сестре и техничаре „Изазови исправне венепункције и манипулације узорцима крви“ у оквиру манифестације „Дани Болнице `Србија`“, да је у Болници доста младих техничара због чега је едукација неопходна како би послије у пракси на најквалитенији начин обављали задатке.

Главна сестра у овој болници Борјана Петровић рекла је да већ трећу годину организују манифестацију „Дани Болнице `Србија`“ која постаје традиционална.

Према њеним ријечима, данашње предавање је добродошао вид едукације, јер се само тако може ићи напријед и побољшати ниво услуга.

Предавач Новак Јоргић из фирме „Брома бел“ из Бањалуке захвалио је организаторима за указану прилику да говори на овом предавању, јер се, како каже, преаналитиком мало установа бави правилно и ставља акценат на то.

„Преаналитика јесте главни проблем у лабораторијској анализи. Драго ми је да сам добио прилику да одржим предавање о тој теми које је корисно како за запослене које ту раде дуги низ година, тако и за нове који тек треба да почну да раде“, рекао је Јоргић.

У наставку манифестације, за данас је најављена и показна вјежба „Збрињавање хитних стања на терену“ на Тргу „Србија“ која ће, у случају временских неприлика, бити одржана у дворани на Тргу.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare