Medicinari privremeno prekinuli štrajk

0
Za sutra najavljen generalni štrajk u Domu zdravlja

VLASENICA – Zaposleni u Domu zdravlja u Vlasenici danas su prekinuli generalni štrajk u koji su stupili 6. novembra i najavili da će za 10 dana ponovo prekinuti rad ako ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi koji se odnose na isplatu sedam plata, putne troškove, te uplatu doprinosa za penziono i zdravstveno osiguranje.

Predsjednik Štrajkačkog odbora Vladanka Vlačić rekla je Srni da će radnici, u međuvremenu, protiv poslodavca pokrenuti tužbeni postupak.

„Samo tražimo ono što nam po zakonu pripada. Niko nam se ne obraća, niko se ne intersuje za naše probleme i ne daje nam nadu da će naši zahtjevi biti ispunjeni i zato ćemo putem suda to da tražimo“, dodala je Vlačićeva.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Jagoda Petrović, koja se danas nije javljala na telefonske pozive, ranije je novinarima izjavila da je lokalna vlast analizirala situaciju u ovoj zdravstvenoj ustanovi i preduzela mjere za prevazilaženje problema, ali da, kako je objasnila, brzih rješenja nema, jer su se problemi u Domu zdravlja godinama nagomilavali.

Na posebnoj sjednici Skupštine opštine Vlasenica, održanoj sredinom oktobra, rečeno je da su najveći problemi vlaseničkog Doma zdravlja neizmirene obaveze u iznosu od 3.000.0000 KM, te višak zaposlenih.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare