Maturanti zasadili cvijeće

0

VLASENICA – Maturanti Poljoprivredne škole Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ iz Vlasenice skori završetak školovanja danas su obilježili organizovanjem akcije sadnje sezonskog cvijeća na saobraćajnim „ostrvima“ u Svetosavskoj i Romanijskoj ulici.

Profesor Stojanka Kosorić rekla je Srni da je ova generacija maturanata Poljoprivredne škole veoma vrijedna i da je osposobljena da se ozbiljno bave poljoprivrednom proizvodnjom.

„Uradili smo dosta posla u gradu, a mnogo toga i u našim staklenicima za praktičnu obuku u školi. Mogu reći da su oni to sve radili sa velikom voljom i disciplinom“, rekla je Kosorićeva.

Tokom današnje akcije zasađeno je ukupno 300 sadnica kadife i salvije, a dan ranije ista ekipa srednjoškolaca zasadila je i oko 100 sadnica ruža u gradskom parku i na Trgu srpskih boraca.

Predsjednik opštinske Komisije za aprilsko uređenje grada Slaviša Paunić kaže da je ova akcija organizovana u saradnji i uz podršku opštinskih vlasti.

„U okviru ove akcije, koja se tradicionalno organizuje u aprilu, organizovano je i prikupljanje otpada pored magistralnog puta, saniranje divljih deponija, uređenje boračkog groblja, gradskog parka i Trga srpskih boraca, kao i ostalih javnih površina u gradu“, rekao je Paunić.

Za realizaciju ove akcije u ovogodišnjem budžetu opštine planirano je 15.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare