Maturanti defileom obilježili završetak školovanja

0

ZVORNIK – Maturanti Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ i Tehničkog školskog centra Zvornik večeras su zajedničkim defileom glavnom gradskom ulicom obilježili završetak srednjoškolskog obrazovanja.

U zvorničkoj opštini ove godine ima ukupno 420 maturanata od kojih 240 u Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“ i 180 u Tehničkom školskom centru.

Učenik generacije u Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“ je Zoran Lazić, dok u ovoj srednjoškolskoj ustanovi ima 16 „vukovaca“.

Učenik generacije i „vukovac“ u Tehničkom školskom centru za četvrti stepen obrazovanja je Đorđe Koprivica, a učenik generacije za treći stepen je Elvira Čirak.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović pozdravio je maturante i naglasio da je ovo najvažniji dan u životu mladih sugrađana koji završavaju srednje obrazovanje.

Stevanović je maturantima poželio uspjeh u dijelu životu koji je pred njima, jer većina odlazi na studij u nekom drugom mjestu, a neke čeka i prvi posao.

„Gdje god bili sjetite se svog grada“, rekao je Stevanović, koji je uručio nagrade i prigodne poklone maturantima.

Iz budžeta opštine Zvornik izdvojeno je 5.600 KM na ime novčanih nagrada za đake generacije i „vukovce“, kao i učenike ovih škola koji su bili uspješni na raznim takmičenjima.

Učenici generacije i pobjednici na Republičkom takmičenju iz različitih oblasti iz opštinskog budžeta nagrađeni su sa po 300 KM, „vukovci“, kao i oni koji su osvojili druga mjesta na republičkom takmičenju sa po 200 KM, a osvajači prvog mjesta na regionalnim takmičenjima dobili su po 150 KM, a drugog mjesta po 100 KM.

Direktor Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ Biljana Pisić rekla je pred maturantima izbor kako će da pređu novi put u budućnost koji je pred njima.

„U školi ste imali uspone i padove, savladavali iskušenja i razvijali intelektualne sposobnosti. Neki od vas dali su svoj maksimum u fizici i matematici, neki bili najbolji iz stranih jezika, a neki opet pokazali najbolje rezultate u sportskim aktivnostima“, rekla je Pisićeva.

Maturante je pozdravio i direktor Tehničkog školskog centra Goran Grujić.

Učenik generacije Lazić rekao je da će upisati Elektrotehnički fakultet u Beogradu jer ga ta oblast najviše zanima. On je podsjetio da je osvojio prvo mjesto iz nastavnog predmeta fizika na Republičkom takmičenju.

I učenik generacije Tehničkog školskog centra Đorđe Koprivica, koji je osvojio prvo mjesto na Republikom takmičenju iz elektrotehnike, smjer elektronika, rekao je da će nastaviti školovanje na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.zvornikdanas.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare