„Marš besmrtnog puka“ prvi put u Istočnom Sarajevu

0
Arhivska fotografija

ISTOČNO SARAJEVO – Predstavnici Gradske uprave Istočno Sarajevo i Ambasade Ruske Federacije u BiH utvrdili su danas protokol manifestacije „Marš besmrtnog puka“ koja će, povodom Dana pobjede nad fašizmom – 9. maja, biti prvi put održana u Istočnom Sarajevu.
„Marš besmrtnog puka“ počeće šetnjom od zgrade Gradske uprave, kroz Spasovdansku i Hilandarsku ulicu, nakon čega je predviđeno obraćanje zvaničnika ispred Gradske uprave.

Delegacija grada Istočno Sarajevo, ruski ambasador u BiH Petar Ivancov, te predstavnici boračkih organizacija i SUBNOR-a nakon zvaničnog dijela programa položiće vijence na spomen-obilježja posvećena stradanju građana ove regije u Prvom i Drugom svjetskom ratu, te stradalim u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, saopšteno je iz Gradske uprave.

Današnjem sastanku, kojem je predsjedavao zamjenik gradonačelnika Danko Vučetić, prisustvovali su predstavnik Amabasade Rusije u BiH Anton Sokolov, predstavnici opštinskih boračkih organizacija i dekan Filozofskog fakulteta u Istočnom Sarajevu Draga Mastilović.

Učesnici sastanka pozvali su građane Istočnog Sarajeva da u što većem broju prisustvuju ovom događaju, čiji početak je zakazan za 11.00 časova, te da ponesu fotografije svojih predaka koji su poginuli u borbama tokom Prvog i Drugog svjetskog rata.

Ideja o održavanju ove manifestacije u Istočnom Sarajevu nastala je prilikom posjete ruskog ambasadora Petra Ivancova Gradskoj upravi Istočno Sarajevo.

„Marš besmrtnog puka“ je međunarodna društvena akcija koja je počela 2011. godine u gradovima Rusije tokom obilježavanja Dana pobjede 9. maja.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Novosti.rs)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare